004. Trädgårdssällskapet svarar på kritiken

Det var med glädje som Norrvikens Trädgårdssällskap tog emot beskedet om NTAB:s utträde ur Norrviken. Däremot tror man inte att exploateringsplanerna är helt tillbakadragna.

BÅSTAD. Det är en glad Ingrid Björkman från Norrvikens Trädgårdssällskap som på tisdagen kommenterar NTAB:s uppsägning av arrendeavtalet.

— Det här innebär att trädgårdarna för första gången på många år får möjlighet att utvecklas på sina egna villkor. Tidigare har de bara varit ett redskap för exploateringar.

I gårdagens HD/NST sa NTAB:s delägare Mats Paulsson att han inte orkar mer och att trädgårdssällskapet är en av orsakerna till att bolaget nu ger upp.

— Ingen tror väl att en ideell förening styr byggjättens miljardinvesteringar! I de områden som NTAB vill exploatera ingår väldigt skyddsvärda naturmiljöer. Det är kommunens skyldighet att respektera de här skydden och när den inte gör det måste man överklaga till högre instans.

— Dessutom ger de inte alls upp sina exploateringsplaner. De ligger kvar.

Men Mats Paulsson säger ju att man nu har lagt ner samtliga exploateringsplaner?

— Det vet vi ingenting om än. Kommunens planer ligger kvar och de tillåter exploatering. Så länge kommunens planer inte är tillbakadragna så finns det risk för exploatering.

I gårdagens artikel sa Mats Paulsson också att trädgårdssällskapet vilseleder allmänheten när det gäller hans roll i NTAB och deras avsikter med Norrviken.

— Vi vilseleder inte alls. Allting vi säger kan dokumenteras, säger Ingrid Björkman.

Hon vill inte heller ta emot passningen från Mats Paulsson om att bollen nu ligger hos trädgårdssällskapet. Enligt honom är det dags för intresseföreningen att visa bygden att de verkligen ställer upp.

— Det är också fel. Det är stiftelsestyrelsen som nu har att se till att det blir en bra framtid för Norrvikens trädgårdar. Men självklart kommer vi att bistå styrelsen med allt vi kan och det ska bli en stor glädje för oss, säger Ingrid Björkman.

Fredrik Lassen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.0431-843 03

Bli Medlem

Medlem i Norrvikens trädgårdssällskap blir man genom att betala in årsavgiften på postgiro 49 44 88-0.

Enskild medlem 150 kr, sammanboende 50 kr, företag 500 kr.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Kontaktperson: Karin Abelin
tfn 0431 – 713 91, mobil 070 310 22 42